ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ 09/04 Το ερώτημα είναι : αυτοί ή εμείς ;




 Το ερώτημα είναι : αυτοί ή εμείς ;

Σύντροφοι εργάτες, υπάλληλοι, εργαζόμενοι και άνεργοι


Η προδοτική συμφωνία της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες σηματοδοτεί το τέλος των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Έτσι, όχι μόνο δεν «κρατά ενεργό τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων», όπως ισχυρίζονται οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, αλλά αποδεικνύει  πως η κυβερνητική ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου στο όνομα της εργατικής τάξης, αποδέχτηκε το τέλος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Δύο βδομάδες μετά την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων, με τη λήξη της διαθεσιμότητας, η φιλοκυβερνητική ΑΔΕΔΥ, καλεί και αυτή σε  απεργία αποκλιμάκωσης του αγώνα. Στη 48ωρη απεργία στις 19 & 20 Μαρτίου έδειξαν για άλλη μια φορά το φόβο τους μπροστά στην ανεξάρτητη και αδιαμεσολάβητη οργάνωση των εργαζομένων.
Το επίδικο της απεργίας που κήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ & η ΑΔΕΔΥ στις 9 Απρίλη, δεν θα καθοριστεί ούτε από την ομοτράπεζη των βιομηχάνων ΓΣΕΕ, ούτε από τα παρδαλά συνδικαλιστικά ρετάλια της ΑΔΕΔΥ, που δεν θέλουν μήτε την ώρα που σφαγιάζονται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο να κάνουν αποφασιστικό αγώνα.
Η απεργία αυτή, για τους εργαζόμενους έχει επίδικο να χτίσουν την  ενότητά τους και να καθορίσουν οι ίδιο το πλαίσιο του αγώνα. Να αμφισβητήσουν την ταφόπλακα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έβαλε η φιλοκυβερνητική ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ. Να κάνουν συνελεύσεις για αποφάσεις αγωνιστικού, αλλά και προγραμματικού συντονισμού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην κατεύθυνση της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πάνω από όλα, όμως, πρέπει να τσακιστεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και όσων  βάζουν στη θέση του αδιαμεσολάβητου ανειρήνευτου αγώνα της εργατικής τάξης τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού κρετινισμού και των εκλογών.

Σύντροφοι, εργαζόμενοι και άνεργοι,  η  προδοσία της ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ πρέπει να βρει απάντηση στην αγωνιστική ενότητα των εργαζόμενων. Το βασικό συμπέρασμα είναι : ή με τους γραφειοκράτες ή με τους εργάτες.

Ενάντια στα αφεντικά, το κράτος και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία παλεύουμε για τη δημιουργία Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα των Εργατών που θα ενώσουν τους εργαζόμενους, τους απολυμένους και τους ανέργους σε κοινή δράση για την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με σκοπό την  ανατροπή της κυβέρνησης και το άνοιγμα του  δρόμου για την εξουσία των εργατών, για να απαλλαγούμε μια και καλή από αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή μας.



Για αυτό καλούμε σε ανεξάρτητη ταξική – αγωνιστική συγκέντρωση στις 09/04, στη πλ. Ελευθερίας στις 10:00. Μετά τη λήξη της πορείας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο θόλο (κτίριο Παπαστράτου)  για να καθορίσουμε τα απαραίτητα βήματα της επόμενης μέρας.



Πρωτοβουλία για ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ στη Μαγνησία


Τηλ.επικοινωνίας : 6972004219 - 6970967338

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου