ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Προς ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Σχετικά με την πρόσκληση - επιστολή που λάβαμε από εσάς, για συμμετοχή μας στην έρευνα του  ΙΝΕ/ΓΣΕΕ,  "Κοινωνικά Ιατρεία στην Ελλάδα της κρίσης", θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι διατηρούμε πλήρως αποστάσεις από τη σημερινή ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία ακολουθεί μια γραμμή ενσωμάτωσης των κοινωνικών αντιστάσεων και πολιτικής προσαρμογής της κοινωνικής οργής και των κοινωνικών αγώνων, στη πολιτική του κεφαλαίου.
Τα ανώτατα συνδικαλιστικά μας όργανα έχουν προσχωρήσει στις πολιτικές του μνημονίου, αδυνατώντας πλήρως να οργανώσουν τη πάλη των εργαζομένων και των ανέργων ενάντια στη καταστροφική πολιτική των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Δεν πιστεύουμε σε καμία θεσμική συνεργασία σε μια έρευνα πεδίου με το ΙΝΕ ή με άλλους φορείς, που εν κατακλείδι υιοθετούν προτάσεις και μοντέλα διεξόδου από τη κρίση, σε αγαστή συνεργασία με τους καταστροφείς μας, μέσα από τη διαχείριση του υπάρχοντος συστήματος, συμβάλλοντας σε μια "κοινωνική πολιτική" ενός κράτους, που διακηρύσσει την “ευαισθησία” του απέναντι στις “ευπαθείς κοινωνικές ομάδες”, όταν ο αριθμός των ανέργων, απόρων και αστέγων αυξάνεται σταθερά, οι υπηρεσίες υγείας καθίστανται προσβάσιμες σε ολοένα και μικρότερα κομμάτια της κοινωνίας, ο ρυθμός απολύσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξακολουθεί να είναι σταθερός, η καταστολή αυξάνεται εκθετικά, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών καλά κρατούν και εκατοντάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά γνωρίζουν καθημερινά την “ευαισθησία” του κράτους στον τάφο του Αιγαίου.

Επιπρόσθετα, το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

1. Έλαβε επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ 2εκ. ευρώ αμέσως μετά από την υπογραφή της πρόσφατης εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΕΒ, που συνυπογράφει τη πολιτική της κυβέρνησης για το κατώτατο μισθό.
2. Είναι ο μεγαλύτερος εργολάβος προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας ανέργων (5μηνα), που προβλέπουν τη κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος (συμβάσεις, άδειες, δώρα, επιδόματα, κλπ).
3. Τα σχετικά ερευνητικά πρόγραμμα χρηματοδοτούνται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, τα οποία επιβάλλουν άθλιες πολιτικές απασχόλησης και αποτελούν οδηγούς μελλοντικών δράσεων αποδιοργάνωσης των εργασιακών σχέσεων και προτάσεων της κυβερνητικής ΓΣΕΕ προς τη σημερινή δικομματική κυβέρνηση.

Η συνέλευσή μας μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη σχετική έρευνα.                                                
Ν.ΙΩΝΙΑ 27-5-2014
ΙΑΤΡΕΙΟ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ-ΒΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου