ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνεται νέα επίθεση της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών απέναντι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ).

Την Πέμπτη 23/10 στην Αθήνα, δικάζεται ο αγωνιστής Ν. Αργυρίου μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων (ΕΑΣ) και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος. Δικάζεται μετά από μήνυση του διοικητή του 586ΤΠ/ Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, Δ.Βούτση, για συκοφαντική δυσφήμηση, έπειτα από καταγγελίες που αναδείχτηκαν στο μπλογκ της επιτροπής.
Μήνυση που αφορά τη δημοσιοποίηση από την ΕΑΣ γράμματος φαντάρων για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στην μονάδα του.

Αλήθεια, πώς συνδέονται συνηθισμένες αναφορές σε πραγματικά περιστατικά (που αναφέρονται στη μονάδα ευθύνης και όχι στο συγκεκριμένο αξιωματικό) με την καριέρα ενός στελέχους του ΕΣ, που λογοδοτεί αποκλειστικά στην ιεραρχία; Αυτή η επίθεση, επιτελικά σχεδιασμένη από το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ, δεν είναι παρά μια επιχείρηση λογοκρισίας, δίωξη πολιτικών φρονημάτων που θυμίζει άλλες εποχές, με σκοπό να τρομοκρατηθεί το πιο ζωντανό κομμάτι του φιλειρηνικού-αντιπολεμικού κινήματος.

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου συμπαραστέκεται και καταγγέλλει τη δίωξη του Ν. Αργυρίου και της ΕΑΣ, που με τους αγώνες τους φαίνεται ότι ενοχλούν τους κρατούντες, όσους θέλουν ένα στρατό «ετοιμοπόλεμο» κι επιθετικό, ενάντια σε εξωτερικό και εσωτερικό εχθρό, την κοινωνία στρατιωτικοποιημένη, τη νεολαία υποταγμένη στο μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, και το ρατσισμό.


Όσοι είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση της ανεργίας, της καταστολής, των μνημονίων και της κρίσης, δεν ανέχονται άλλες φωνές, άλλη δράση.
Θεωρούμε ότι αυτή η δίωξη έχει ξεκάθαρο στόχο τη στρατευμένη νεολαία αλλά και τη νεολαία, συνολικά. Με σαφή στόχο, αυτή η νεολαία να υποταχθεί και να «πειθαρχήσει» στη φτώχεια, την ανεργία, το φόβο, τον παραλογισμό της αυθαιρεσίας και την εκδικητικότητα των ταγών μιας στρατιωτικοποιημένης κοινωνίας.


Αυτή η δίωξη δεν πρέπει, και δεν πρόκειται, να περάσει.
 Kάτω τα χέρια από τον Σπάρτακο και την Eπιτροπή Aλληλεγγύης Στρατευμένων. 


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου