ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τραμπούκους αποκαλεί τους πολίτες και φωνάζει ΟΠΚΕ να τον προστατέψουν ο δήμαρχος Βόλου (photo & video)


Φαίνεται πως ο δήμαρχος, αφού πρώτα αποκάλεσε περιθωριακούς και μειοψηφίες τις κινήσεις πολιτών με σχετική ανακοίνωση, στην σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, όπου θα συζητιόταν το θέμα της άρδευσης, κάλεσε δυνάμεις της αστυνομίας (ΟΠΚΕ) να περικυκλώσουν το τετράγωνο και να τον “προστατέψουν” από τους “περιθωριακούς”…

 Οι “περιθωριακοί” λοιπόν, ήταν η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό, μέλη των τοπικών συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Βόλου, ο Αντιεξουσιαστικός χώρος, η Ροσινάντε, η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου, ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ  και πολλοί ακόμη συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν ως αίτημα το θέμα της άρδευσης να μπει σε δημόσια διαβούλευση και ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, και όχι κεκλεισμένων των θυρών.


Στη συνέχεια, όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδιζαν τους πολίτες να εισέλθουν στο κτίριο της ύδρευσης, με μεγάλες πιέσεις και “σπρωξίδια”, έσπασε ο κλοιός των αστυνομικών και οι πολίτες κατευθύνθηκαν στον 3ο όροφο, όπου θα γινόταν η συνεδρίαση.
Ο δήμαρχος όμως είχε ήδη διαφύγει στο ισόγειο και εκεί παρέμεινε για παραπάνω από μία ώρα, μέχρι που εν τέλει μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης, μιάμιση ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα.
Στη συνέχεια, οι δυνάμεις της αστυνομίας για μια ακόμη φορά εμπόδιζαν τους συγκεντρωμένους πολίτες να εισέλθουν στην αίθουσα της συνεδρίασης και να τοποθετηθούν ανοιχτά επί του θέματος. Αίτημα των πολιτών, ήταν το θέμα να συζητηθεί στο δημαρχείο σε ανοιχτή διαβούλευση, κάτι που μετέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας των Δρόμων Συνεργασίας, Κ. Γαργάλας, χωρίς να γίνει αποδεκτό από το δήμαρχο και τους δημοτικούς του συμβούλους.
Έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης υπήρξε πολλή ένταση μεταξύ των διαμαρτυρόμενων πολιτών και των αστυνομικών, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως είχαν εντολές να συλλάβουν όλους τους παρευρισκόμενους αν συνέχιζαν να προσπαθούν να εισέλθουν στην αίθουσα, χωρίς όμως να απαντούν στο ερώτημα του ποιος είχε εκδώσει την εν λόγω διαταγή.
Οι συγκεντρωμένοι για μια ακόμη φορά με ασφυκτικές πιέσεις άρχισαν να σπρώχνουν τους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν να εισέλθουν στην αίθουσα και άρχισαν να χτυπάνε δυνατά τον τοίχο και την πόρτα, η οποία από ότι φαινόταν ήταν κλειδωμένη (!).
Μάλιστα την ώρα της συνεδρίασης οταν χτυπούσανε την πόρτα οι πολίτες, ο δήμαρχος είπε στον Διοικητή της Αστυνομίας “κάνε την δουλειά σου…Κάνω μήνυση σε όλους, πάρτους μέσα. Φέρε τα ΜΑΤ και πάρτους όλους μέσα” η απάντηση που έλαβε ήταν “δεν γίνονται αυτά..πάρε τον εισαγγελέα αν θέλεις”.
Ο δημ. σύμβουλος Κ. Γαργάλας άνοιξε την πόρτα και στη συνέχεια οι πολίτες εισήλθαν με συνθήματα ενάντια στο φασισμό και απαίτησαν διάλογο με το δήμαρχο.
Ο δήμαρχος αποκάλεσε τραμπούκους τους συγκεντρωμένους πολίτες αρκετές φορές, ενώ ρωτούσε ειρωνικά για το αν είναι αγρότες, οι πολίτες που φώναζαν συνθήματα έξω από το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.
Ο κ. Κουτσιφέλης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, ερωτηθείς για το αν η σημερινή ανακοίνωση που εκδόθηκε με την υπογραφή του, φέρει την άποψη συλλογικά των εργαζομένων ή όχι, απάντησε πως πρόκειται για προσωπική του άποψη.
Ο δήμαρχος χαρακτηριστικά αποδοκίμασε την συγκέντρωση των πολιτών αναφέροντας “ε, ρε καλά σας έκανε ο Σκοτινιότης”
Η δημ. σύμβουλος της πλειοψηφίας κα. Καντόλα μάλιστα ισχυρίστηκε, όπως θα δείτε και στο βίντεο, πως την επόμενη φορά θα καλέσει η ίδια ΜΑΤ να την προστατέψουν από τους συγκεντρωμένους πολίτες.
Μετά από τοποθετήσεις συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων αποφασίστηκε η συνεδρίαση να επαναληφθεί την Παρασκευή στις 12.30. Η συγκέντρωση των πολιτών έληξε με το σύνθημα “Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία, να ποια είναι η μπεοκρατία/ του Μπέου η μαφία”
Ακολουθούν video και φωτογραφίες, καθώς επίσης και ανακοινώσεις για τη σημερινή συγκέντρωση, και οι θέσεις των Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης για το θέμα της άρδευσης.
http://www.vforvolos.gr/local-news/trampoukous-apokali-tous-polites-ke-fonazi-opke-na-ton-prostatepsoun-o-dimarchos-volou.html#.VP_hZI6LVU1 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου