ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ενημέρωση απο μικροφωνική συγκέντρωση – παρέμβαση ΜΑΖΙ με τους μετανάστες

 
Οι μετανάστες είναι της γής οι κολασμένοι, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι.
Μετά απο σχετικό κάλεσμα, περίπου 23-25 μετανάστες (ενήλικες και παιδιά) βρέθηκαν στην μικροφωνική συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας «με τους μετανάστες είμαστε μαζί» στην πλατεία Πανεπιστημίου το απόγευμα της Πέμπτης 28/4. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην πλατεία με ι.χ αλληλέγγυων, καθώς από το σημείο του στρατοπέδου συγκέντρωσης «Μόζας» (4ο χλμ Βόλου-Λάρισας)  δεν διέρχεται κάποιο λεωφορείο αστικής συγκοινωνίας. Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν μαζί με τους μετανάστες και δεκάδες αλληλέγγυοι. Από τα ηχεία της μικροφωνικής, τόσο κατά την άφιξη των μεταναστών στην πλατεία, όσο και μετά την συζήτηση που ακολούθησε, αντηχούσε αραβική μουσική και τραγούδια.

Αρκετοί μετανάστες πήραν το μικρόφωνο, μίλησαν οι ίδιοι και παρουσίασαν τα προσωπικά τους βιώματα. «Φύγαμε από τον πόλεμο και τον θάνατο για να σώσουμε τα παιδιά μας. Μας κούρασε η ταλαιπωρία στην Τουρκία, στις βάρκες, η παραμονή μας σε σκηνές σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα. Θέλουμε να ζήσουμε. Έχουμε συγγενείς στην Γερμανία. Δεν θέλουμε να κάνουμε σε κανέναν κακό. Θέλουμε να ζήσουμε.» Όπως ανέφεραν δεν θέλουν να ζουν πίσω από συρματοπλέγματα, ούτε σαν τα γαϊδούρια μαντρωμένοι. Διέψευσαν την προπαγάνδα των διαχειριστών του στρατοπέδου συγκέντρωσης και τα τοπικά καθεστωτικά μμε, σχετικά με την πλήρη κάλυψή τους σε ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης κ.α. Αφηγήθηκαν την διαδρομή που ακολούθησαν από την Μυτιλήνη στον Πειραιά, σε camp, στα Γιάννενα, πώς φτάσανε μέχρι τα αλβανικά σύνορα, κι ύστερα μεταφέρθηκαν Βόλο.

Όπως τους εξήγησε μέλος της πρωτοβουλίας, τόσο η πρωτοβουλία όσο και οι αλληλέγγυοι που βρίσκονταν στην συγκέντρωση δεν έχουν καμιά σχέση με μκο, κόμματα, οργανώσεις, κράτος, κυβέρνηση, εκκλησία, δήμο. Θέλουμε τους μετανάστες μέσα στις γειτονιές μας, μέσα στην πόλη μας και όχι απομονωμένους και μαντρωμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εκτός πόλης. Όπως αναφέρει και το κείμενο της πρωτοβουλίας που διαβάστηκε και μοιράστηκε σε δεκάδες αντίτυπα σε διερχόμενους/ες, η πόλη του Βόλου έχει πολλά εγκατελειμένα και αναξιοποίητα δημόσια κτίρια, όπου θα μπορούσαν να στεγαστούν οι μετανάστες. Εκφράσανε την ευχαρίστησή τους  για την δυνατότητα που τους δόθηκε να έρθουν μαζικά στη πόλη και να μας μιλήσουν οι ίδιοι από κοντά. Όταν ενημερώθηκαν για την διαδικασία που ακολουθεί το κράτος μετά την λήξη της 6μηνης παραμονής που ισχύει για Σύριους (για άλλες εθνικότητες ισχύει άδεια παραμονής μόνο ενός μήνα), την απέλαση τους δηλαδή σε Τουρκία, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις καθώς κανείς τους δεν θέλει να απελαθεί Τουρκία, αλλά να ζήσουν ελεύθεροι.

Κατά την διάρκεια της κουβέντας μέσω της μικροφωνικής, τα παιδιά έπαιζαν με μπάλες στο γρασίδι της πλατείας μαζί με αλληλέγγυους. Μετά το τέλος της εκδήλωσης μέσω μικροφώνου-ηχείων, αλληλέγγυοι/ες συνέχισαν για αρκετή ώρα την συζήτηση σε πηγαδάκια με μετανάστες/στριες. Προσφέρθηκαν ρούχα που είχαν συγκεντρωθεί και το κονβόϊ των ιχ αναχώρησε για να επιστρέψουν πίσω στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Πρωτοβουλία «με τους μετανάστες είμαστε μαζί»
withimmigrants@gmail.com

http://www.vforvolos.gr/local-news/kinimata/volos-enimerosi-apo-mikrofoniki-sigkentrosi-paremvasi-mazi-me-tous-metanastes/#.VyPFpr5fe-c 

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ





Η Λαϊκή Συνέλευση και το Ιατρείο Αλληλεγγύης Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, εξακολουθούν να  στηρίζουν το Δίκτυο Υπεράσπισης Ανασφάλιστων , που στοχεύει στην ενημέρωση και  διασφάλιση των δικαιωμάτων κάθε ανασφάλιστου ασθενή, μέσω παρεμβάσεων, όπου κριθεί απαραίτητο. 
Κάθε εργαζόμενος, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και μονάδα υγείας ενημερώνεται και ενημερώνει το δίκτυο, αφού έχουν καταγραφεί  περιστατικά ανασφάλιστων, που αποκλείονται από εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή, επεμβάσεις και νοσηλεία.

Η νέα ΚΥΑ (25132 Κοινή Υπουργική Απόφαση), εφαρμόζοντας το νόμο 4368/2016 αναφέρει “τις απαιτούμενες ρυθμίσεις για τη διασφάλιση  της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας”.  Βασίζεται και συμπληρώνει  κενά της εγκυκλίου 48985/2014 περί ανασφάλιστων,  αλλά αφήνει ουσιαστικά άλυτο το πρόβλημα της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για Όλους, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Μπορεί να διευρύνει τόσο τους δικαιούχους (μετανάστες, φυλακισμένους, οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων), με έκδοση ΑΜΚΑ ή ΚΥΠΑ (κάρτα υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού ), όσο και τις παροχές στον  κρατικό τομέα ( ΕΟΠΥΥ, ΕΣΥ),  καταργώντας εμπόδια, όπως τριμελείς επιτροπές, δηλώσεις αποδοχής χρέους νοσηλείας, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύνολο μεταρρυθμιστικών μέτρων ανακούφισης ανασφάλιστων σ' ένα καταρρέον κρατικό σύστημα υγείας.

Εν μέσω τρίτου μνημονίου με περικοπές και επιβολή εξαθλίωσης σε όλη μας τη ζωή, ο αποκλεισμός όχι μόνο στην υγεία αλλά και σε σίτιση, στέγαση, παιδεία, εργασία είναι πραγματικότητα.
Οι κρατικές δομές υγείας παραμένουν με κλειστά ή υποστελεχωμένα τμήματα ( προσωπικό, μηχανήματα, αναλώσιμα),  ενώ παράλληλα το σύστημα ΕΣΑΝ Α.Ε θα ελέγχει τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων σύμφωνα με την αποδοτικότητά τους,  συνεχίζοντας να δείχνει το δρόμο της επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων,  θέτοντας στην άκρη τις ανθρώπινες ανάγκες.
Ο δρόμος προς τη δωρεάν υγεία γίνεται λιγότερο δύσβατος, όχι όμως και ανοιχτός.

Πώς θα διασφαλιστούν τα (σύντομα) ραντεβού για προληπτικές ή διαγνωστικές εξετάσεις ελλείψει
ειδικοτήτων και μηχανημάτων;
Πώς θα διασφαλιστεί η θεραπεία ανθρώπων με χρόνια νοσήματα ή με καρκίνο με άδεια νοσοκομειακά ράφια ή με ατελείωτες λίστες αναμονής;
Πώς θα πληρώνει ένας ανασφάλιστος ιδιωτικά τα φάρμακά του όταν, για να έχει μηδενική συμμετοχή σε αυτά, η εξαθλίωση ορίζεται  με εισόδημα μέχρι 2.400€ ετησίως για ένα άτομο και για οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε εξαρτώμενα μέλη 6.000€;
Πώς διασφαλίζονται οι  γραφειοκρατικές  διαδικασίες  για μετανάστες, φυλακισμένους, οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων;

Η πολιτική της κρίσης, της ταξικής εξαθλίωσης  παραμένει. Δεν μεταρρυθμίζεται. Η συνεργασία κεφαλαίου και κράτους σκοτώνουν.  Μόνο με πάλη όλων των αποκλεισμένων εναντίον των καταπιεστών μας μπορούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Κανείς ανασφάλιστος δεν είναι πια μόνος του.
Στα παρακάτω τηλέφωνα του Δικτύου, «6982510424(Whats up), 6981200566(Cosmote), 6951138319(Vodafone) »,  μπορούν να γίνονται καταγγελίες για άρνηση περίθαλψης και για συλλογικές άμεσες παρεμβάσεις.

Το Δίκτυο είναι αναγκαίο ως κομμάτι της συγκρότησης μετώπου αγώνα για ένα Δημόσιο και όχι κρατικό Σύστημα Υγείας, χωρίς κανένα αποκλεισμό, κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων, των ληπτών και της κοινωνίας, αλλά και για κάθε Δημόσιο Κοινωνικό Αγαθό.

Κάλεσμα σε μικροφωνική συγκέντρωση - παρέμβαση Πέμπτη 28 Απρίλη – 16:30’, πλ. Πανεπιστημίου



Ομάδα αλληλέγγυων, μέλη της Πρωτοβουλίας "με τους μετανάστες είμαστε μαζί" βρεθήκαμε την Κυριακή έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης «Μόζας» (4οχλμ Βόλου – Λάρισας), όπου και καλέσαμε μετανάστες για να συνομιλήσουμε έξω από την πύλη του στρατοπέδου. Ενημερωτικά, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης «ΜΟΖΑΣ» όπως και σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών του ελλαδικού χώρου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος για αλληλέγγυους που δεν είναι πιστοποιημένες ΜΚΟ, κόμματα, κυβερνητικοί και κρατικοί φορείς, κλπ  Όπως μας δήλωσαν οι ίδιοι/ες οι μετανάστες/στριες, σ’ αυτό το διάστημα λειτουργίας του στρατοπέδου, τους έχουν επισκεφτεί πολλές ομάδες, κόμματα, οργανώσεις κλπ με κείμενα και υποσχέσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η πρόταση των αλληλέγγυων της Πρωτοβουλίας, η οποία βρήκε σύμφωνους και τους/τις μετανάστες/στριες, ήταν το κάλεσμα σε μικροφωνική συγκέντρωση - παρέμβαση για την Πέμπτη 28 Απρίλη στις 16:30’ στην πλ. Πανεπιστημίου στο Βόλο, όπου θα έρθουν οι ίδιοι/ες να μας μιλήσουν για το πως βιώνουν το καθεστώς εξαίρεσης μεταναστών στον ελλαδικό χώρο, να καταγράψουν και να δημοσιοποιήσουν τις ανάγκες τους και τις σκέψεις τους.

Καλούμε όλους/ες όσους/ες αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη στους κολασμένους αυτού του κόσμου, όχι σαν μια γενική φιλανθρωπία δωρεάς ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά κυρίως σαν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Καλούμε όλους/ες που δεν εθελοτυφλούν αλλά αναγνωρίζουν και καταγγέλλουν ανοιχτά το ρατσιστικό καθεστώς εξαίρεσης που υφάνθηκε και υφαίνεται από τις αριστερο-ακροδεξιές κυβερνήσεις των μνημονίων, της λιτότητας και της καταστολής, τις κυβερνήσεις του ανθρωποκτόνου φράχτη στον Έβρο και των εκατοντάδων πνιγμών μεταναστών στο Αιγαίο, να πλαισιώσουν και να στηρίξουν την μικροφωνική συγκέντρωση-παρέμβαση της Πρωτοβουλίας «με τους μετανάστες είμαστε μαζί». Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή την παρουσία των μεταναστών ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, για να σπάσουμε την επιδιωκόμενη απομόνωση και περιθωριοποίησή τους. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, «ντόπιοι» και «ξένοι» να κάνουμε πράξη το σύνθημα : οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ.      
Μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες πολιτικής και ταξικής αλληλεγγύης στους μετανάστες παλεύουμε
         Για την ελευθερία τους.  Για την καταστροφή των δεκάδων στρατοπέδων συγκέντρωσης που κράτος και κεφάλαιο σπέρνουν στην ελλαδική επικράτεια.
         Ενάντια στην απέλασή τους.
         Για την κοινωνική τους ένταξη. Θέλουμε μετανάστες ΜΕΣΑ στις πόλεις μας, ΜΕΣΑ στις γειτονιές μας και όχι περιθωριοποιημένους/ες και απομονωμένους/ες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μακριά από τις πόλεις μας.
         Ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία που καλλιεργεί έντεχνα το σύστημα κυριαρχίας μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ, προπαγανδίζοντας με τρομολαγνικά σενάρια την στοχοποίησή τους, προκειμένου να νομιμοποιηθεί κοινωνικά η σχεδιαζόμενη απέλασή τους .
         Ενάντια στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική καταπίεση και εκμετάλλευσή τους ως η νέα χαμηλότερη «κάστα» της ταξικής διαστρωμάτωσης.
         Για να τους/τις προστατέψουμε  απέναντι σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Για να μην δώσουμε χώρο σε φασίστες, μαφιόζους και παρακρατικούς να σκορπίζουν το δηλητήριο της προπαγάνδας τους.
Πρωτοβουλία "με τους μετανάστες είμαστε μαζί"
Υ.Γ. Στην μικροφωνική συγκέντρωση – παρέμβαση, δεν θα γίνει αποδεκτή η προπαγάνδιση  μέσω έντυπου υλικού, πανό, σημαίας κλπ οποιασδήποτε πολιτικής οργάνωσης ή συλλογικότητας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και όχι το κόλπο μας.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ

Το Ιατρείο Αλληλεγγύης Γειτονιάς Αγ.Νεκταρίου στηρίζοντας την ενότητα των δράσεων των αυτόνομων - αυτοδιαχειριζόμενων Κοινωνικών Ιατρείων  Αλληλεγγύης με το εργατικό κίνημα, στέκεται στο πλευρό του Εργατικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στη ΒΙΟΜΕ, που λειτουργώντας στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου, αγωνίζεται για τη σύνδεση και πραγμάτωση των εργατικών και κοινωνικών αναγκών.

Ο αγώνας για την πραγμάτωση των αναγκών και επιθυμιών της τάξης των καταπιεσμένων για την υγεία, την παιδεία ,την εργασία, τη στέγαση, την τροφή μας, είναι ο αγώνας για όλη μας τη ζωή ενάντια στο καπιταλισμό και τους πολιτικούς του διαχειριστές.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΚΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 
Το Ιατρείο Αλληλεγγύης Γειτονιάς Αγ.Νεκταρίου, στηρίζοντας την ενότητα των δράσεων των αυτόνομων - αυτοδιαχειριζόμενων Κοινωνικών Ιατρείων  Αλληλεγγύης με το εργατικό κίνημα, στέκεται στο πλευρό του Ιατρείου Αλληλεγγύης Κορίνθου, που συμμετέχει στη μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας του Δήμου Πατρέων.
 
Σήμερα , ανεργία και εργασία γίνονται ένα συνεχές, με την περίοδο της ανεργίας να αποκτά όλο και πιο μόνιμα χαρακτηριστικά και να διανθίζεται με ευκαιριακές, κακοπληρωμένες, ανασφάλιστες δουλειές.
 
Απέναντι στο χρεοκοπημένο σύστημα κυβέρνησης και τρόικας, που εξαθλιώνει με ανεργία και αποκλεισμό, προτάσσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη ενάντια στην κοινωνική απομόνωση και την αποξένωση.
 
ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ 
ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ
 
Και βροντοφωνάζουμε

Η ανεργία,
πληγή και παιδεμός του τόπου,
θα λείψει μοναχά τη μέρα όπου
θα μπείτε εσείς στην ανεργία!

Μπερτολτ Μπρεχτ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΒΟΛΟΥ-ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΙΦΑ

Το Δελτίο Τύπου της 5ης Πανελλαδικής των ΚΙΦΑ είναι μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του "έντιμου συμβιβασμού".

Προφανώς και δεν εκφράζει το σύνολο των Κοινωνικών Ιατρείων(26 παρευρίσκονταν στη συνάντηση), ούτε και αυτά που παρευρέθηκαν ορίζονται στο σύνολό τους ως "αυτόνομες, αυτοδιαχειριζόμενες" δομές, που λειτουργούν με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και αντιιεραρχικά.
Εξάλλου αρκετές τοποθετήσεις ήταν προσωπικές και όχι αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων των Κοινωνικών Ιατρείων.

Εθελοτυφλούμε αν πιστεύουμε ότι οι ταμπέλες από μόνες τους είναι αρκετές για να ορίζουν τους στόχους που πρέπει να έχουμε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ξεκάθαρα τους καταστροφείς της ολότητας της ζωής μας και θα συντονιστούμε με τα πραγματικά "αυτόνομα, ανεξάρτητα, αυτοδιαχειριζόμενα" Ιατρεία Αλληλεγγύης, που σηματοδοτούν τους όρους αυτούς ως πολιτικά προτάγματα και όχι ως ταμπέλες, δίνοντας μια πραγματική προοπτική στη ζωή μας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΙ

Αναζητούμε βρεφικό καροτσάκι για νεογέννητο αγοράκι άπορης οικογένειας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974719511, Ελένη.

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

5η Πανελλαδική Συνάντηση Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείων Αλληλεγγύης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 2-3 Απρίλη 2016 θα πραγματοποιηθεί η 5η Πανελλαδική Συνάντηση Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείων Αλληλεγγύης. Αυτόνομες-αυτοδιαχειριζόμενες κοινωνικές δομές υγείας από όλη τη χώρα θα συναντηθούν στην Θεσσαλονίκη, στο κτίριο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος), να συνεχίσουν την πολιτική συζήτηση για την Υγεία στη νέα συγκυρία του περάσματος των προσφύγων από τον τόπο μας την ώρα που, επιπλέον των παλαιών, υψώνονται νέοι φράχτες πάνω στα κονιορτοποιημένα δικαιώματά τους. Με το σύνθημα «η αλληλεγγύη σπάει τους φράχτες» η 5η Πανελλαδική Συνάντηση ξεκινάει το Σάββατο 2/4 στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώνεται την Κυριακή 3/4 το μεσημέρι.

http://www.kiathess.gr/gr/yliko/arthra/240-5-2 

Ανακοίνωση για το κατειλημμένο από τους εργαζόμενους εργοστάσιο ξυλείας στην Πατρίδα Ημαθίας, για τους "Ρομπέν".

 
Είμαστε δυο!

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ μαζί πάντοτε με τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ δεν κρύψαμε ποτέ τις προθέσεις μας. Απο την αρχή αυτού του δύσκολου και μακρύχρονου αγώνα δηλώσαμε σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους που μπορούσαμε να σκεφτούμε πως βλέπουμε το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ σαν ένα παράδειγμα αλλά και ταυτόχρονα ένα εφαλτήριο για έναν συνολικό κοινωνικό μετασχηματισμό.

Στο πρώτο εργοστάσιο χωρίς αφεντικά βλέπαμε την αντανάκλαση μιας μελλοντικής κοινωνίας χωρίς αφεντικά.

Στις συνελεύσεις της ισότητας των εργαζομένων βλέπαμε τις δυνατότητες της πανκοινωνικής ισοτιμίας.

Στην κατάληψη των μέσων παραγωγής έστω και σε αυτό το μικρό κομμάτι γης βλέπαμε έναν δρόμο για κάθε παραγωγική μονάδα, κάθε άνεργο και κάθε εργαζόμενο που συνθλίβεται από τα σιδηρά δεσμά της αγοράς και της κερδοφορίας των αφεντικών.

Σε αυτόν τον δρόμο βρήκαμε πολλούς να μας συμπαραστέκονται. Εδώ και λίγες εβδομάδες όμως έχουμε βρει κάτι παραπάνω από συμπαραστάτες. Έχουμε βρει συνοδοιπόρους.

Στο κατειλημμένο εργοστάσιο ξυλείας των Ρομπέν στην Πατρίδα Ημαθίας βλέπουμε μπροστά μας να εξελίσσεται και να γεννιέται ένας ακόμη αγώνας κατάληψης εργοστασίου από την συνέλευση των εργατών. Με τα δικά του θέλω και τις δικές του ανάγκες και βήματα αυτός ο εργατικός και κοινωνικός αγώνας έχει κάνει το πρώτο αλλά και τόσο αποφασιστικό βήμα: 

Μετά την εγκατάλειψη του εργοστασίου από τ΄αφεντικά, οι εργαζόμενοι κατέλαβαν μέσα παραγωγής και κτιριακή υποδομή και κάλεσαν την κοινωνία να τους υποστηρίξει στο να βάλουν μπροστά τις μηχανές με αυτοδιαχείριση και ισοτιμία.

Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι από τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυα στο πλάι του αγώνα των Ρομπέν. Και εκεί θα παραμείνουμε μέχρι την τελική δικαίωση και των δύο αυτών αγώνων.

Άλλωστε το λέγαμε απ τότε που ήμασταν ένα, με τα λόγια του ποιητή: 
"Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα
κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο"


Σήμερα είμαστε δυο και το μέλλον είναι μπροστά μας.

Όλοι και όλες στο τριήμερο εκδηλώσεων και συμπαράστασης που ξεκινάει σήμερα με την απογευματινή πορεία στη Βέροια.