ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ





Η Λαϊκή Συνέλευση και το Ιατρείο Αλληλεγγύης Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, εξακολουθούν να  στηρίζουν το Δίκτυο Υπεράσπισης Ανασφάλιστων , που στοχεύει στην ενημέρωση και  διασφάλιση των δικαιωμάτων κάθε ανασφάλιστου ασθενή, μέσω παρεμβάσεων, όπου κριθεί απαραίτητο. 
Κάθε εργαζόμενος, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και μονάδα υγείας ενημερώνεται και ενημερώνει το δίκτυο, αφού έχουν καταγραφεί  περιστατικά ανασφάλιστων, που αποκλείονται από εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή, επεμβάσεις και νοσηλεία.

Η νέα ΚΥΑ (25132 Κοινή Υπουργική Απόφαση), εφαρμόζοντας το νόμο 4368/2016 αναφέρει “τις απαιτούμενες ρυθμίσεις για τη διασφάλιση  της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας”.  Βασίζεται και συμπληρώνει  κενά της εγκυκλίου 48985/2014 περί ανασφάλιστων,  αλλά αφήνει ουσιαστικά άλυτο το πρόβλημα της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για Όλους, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Μπορεί να διευρύνει τόσο τους δικαιούχους (μετανάστες, φυλακισμένους, οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων), με έκδοση ΑΜΚΑ ή ΚΥΠΑ (κάρτα υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού ), όσο και τις παροχές στον  κρατικό τομέα ( ΕΟΠΥΥ, ΕΣΥ),  καταργώντας εμπόδια, όπως τριμελείς επιτροπές, δηλώσεις αποδοχής χρέους νοσηλείας, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύνολο μεταρρυθμιστικών μέτρων ανακούφισης ανασφάλιστων σ' ένα καταρρέον κρατικό σύστημα υγείας.

Εν μέσω τρίτου μνημονίου με περικοπές και επιβολή εξαθλίωσης σε όλη μας τη ζωή, ο αποκλεισμός όχι μόνο στην υγεία αλλά και σε σίτιση, στέγαση, παιδεία, εργασία είναι πραγματικότητα.
Οι κρατικές δομές υγείας παραμένουν με κλειστά ή υποστελεχωμένα τμήματα ( προσωπικό, μηχανήματα, αναλώσιμα),  ενώ παράλληλα το σύστημα ΕΣΑΝ Α.Ε θα ελέγχει τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων σύμφωνα με την αποδοτικότητά τους,  συνεχίζοντας να δείχνει το δρόμο της επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων,  θέτοντας στην άκρη τις ανθρώπινες ανάγκες.
Ο δρόμος προς τη δωρεάν υγεία γίνεται λιγότερο δύσβατος, όχι όμως και ανοιχτός.

Πώς θα διασφαλιστούν τα (σύντομα) ραντεβού για προληπτικές ή διαγνωστικές εξετάσεις ελλείψει
ειδικοτήτων και μηχανημάτων;
Πώς θα διασφαλιστεί η θεραπεία ανθρώπων με χρόνια νοσήματα ή με καρκίνο με άδεια νοσοκομειακά ράφια ή με ατελείωτες λίστες αναμονής;
Πώς θα πληρώνει ένας ανασφάλιστος ιδιωτικά τα φάρμακά του όταν, για να έχει μηδενική συμμετοχή σε αυτά, η εξαθλίωση ορίζεται  με εισόδημα μέχρι 2.400€ ετησίως για ένα άτομο και για οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε εξαρτώμενα μέλη 6.000€;
Πώς διασφαλίζονται οι  γραφειοκρατικές  διαδικασίες  για μετανάστες, φυλακισμένους, οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων;

Η πολιτική της κρίσης, της ταξικής εξαθλίωσης  παραμένει. Δεν μεταρρυθμίζεται. Η συνεργασία κεφαλαίου και κράτους σκοτώνουν.  Μόνο με πάλη όλων των αποκλεισμένων εναντίον των καταπιεστών μας μπορούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Κανείς ανασφάλιστος δεν είναι πια μόνος του.
Στα παρακάτω τηλέφωνα του Δικτύου, «6982510424(Whats up), 6981200566(Cosmote), 6951138319(Vodafone) »,  μπορούν να γίνονται καταγγελίες για άρνηση περίθαλψης και για συλλογικές άμεσες παρεμβάσεις.

Το Δίκτυο είναι αναγκαίο ως κομμάτι της συγκρότησης μετώπου αγώνα για ένα Δημόσιο και όχι κρατικό Σύστημα Υγείας, χωρίς κανένα αποκλεισμό, κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων, των ληπτών και της κοινωνίας, αλλά και για κάθε Δημόσιο Κοινωνικό Αγαθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου